Протестиращите провокираха полицията, обяви МВРШокиращи подробности от вчерашната блокада на

...
Протестиращите провокираха полицията, обяви МВРШокиращи подробности от вчерашната блокада на
Коментари Харесай

Шокиращи подробности за блокадата на Марица

Протестиращите предизвикаха полицията, разгласи Министерство на вътрешните работи
Шокиращи детайлности от вчерашната обсада на автомагистрала „ Марица ”, осъществена отпред с представителя на Отровното трио юрист Хаджигенов, изнесе на ексклузивен брифинг полицията в Хасково. Полицаите били заплашвани с думите: Ще се върнем за вас ”, и били предизвикани към принуждение.

Полицейски чиновници бяха жестоко предизвикани да употребяват физическа мощ и помощни средства по отношение на хората, които бяха там. Благодарение на професионалното държание на сътрудниците, такава не беше употребена, сподели старши комисар Ангел Цанков Ганчев, началник на полицията в Хасково и посочи, че персонално е бил очевидец на провокациите.

Около 40 лица са затворили автомагистралата, В защитата на мероприятието са били ориентирани към 70 полицейски чиновници, които регулирали придвижването. По време на мероприятието беше застрашена сигурността на придвижването и на жителите. Граждани са недоволни, че са лимитирани правата им на напредване, сподели Ганчев. Имало е напрежение сред протестиращи и пътуващи, само че обстановката била овладяна.

Поне 3 закона нарушили протестърите. " Беше нарушен законът за митингите и манифестациите, Закона за придвижване по пътищата - няколко члена, Закона за Министерство на вътрешните работи, заяви ст. комисар Ганчев. " Трафикът беше пуснат. Колегите бяха приканвани да арестуват жители. Полицаите бяха и заплашвани, че жители " ще се върнат за тях " ", сподели Ганчев. От полицията споделиха, че има видеа, на които се вижда по какъв начин протестиращите заплашват служителите на реда и ги приканват да ги арестуват.

" Искам да прикани жителите да показват мнението си, само че да знаят, че с изключение на права, имат и отговорности и би трябвало да съблюдават закона. Искам да обясня кои правила са нарушени ", съобщи Ганчев. По думите му няма задържани жители, само че всички нарушили закона ще бъдат глобени, а за случая ще се рапортува на прокуратурата. Ганчев сподели, че са взети всички ограничения, с цел да не се стигне до затваряне и през днешния ден на автомагистрала " Марица ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР