Протестиращите против реформите в отрасъла им миньори и енергетици отхвърлиха

...
Протестиращите против реформите в отрасъла им миньори и енергетици отхвърлиха
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: Déjà vu - блокади вместо преговори

Протестиращите срещу промените в бранша им миньори и енергетици отхвърлиха през днешния ден поканата на държавното управление за договаряния. Те продължиха да блокират автомагистрала " Тракия " край Стара Загора и Прохода на републиката. Премиерът Николай Денков предизвести, че по този начин решение на проблемите няма да има и прикани партиите да не злоупотребяват със страховете на хората. 

Партията на именуващия се социалдемократ национал-популистки водач Роберт Фицо води в резултатите на извършените на 30 септември парламентарни избори в Словакия. Но Фицо, който е някогашен министър председател, се нуждае от съдружен сътрудник, с цел да оглави идващото правителство на страната. Той дава обещание, в случай че това стане, незабавно да приключи военната помощ за Украйна. Днес Фицо получи сърдечни поздрави в обществените мрежи от Корнелия Нинова и от Виктор Орбан. 

Радости за България в спорта. Белослава Кръстева победи с черните фигури Маяои Лу (Китай) на 75-ия ход в партия от предпоследния десети кръг на Световното състезание по шахмат до 20 години в Мексико Сити. Битката на дъската продължи над 5 часа. Така българката, която в предходния стадий оглави краткотрайното класиране и в този затвърди водачеството си, направи огромна крачка към купата. Трябва й единствено половин точка на финалния кръг. Григор Димитров победи международния №4 Холгер Руне (Дания) с 6:3 7:5 на шампионата в Пекин на твърди кортове от ATP 500 с награден фонд 3 633 875 $. Мачът продължи час и 32 минути.

Атентатор самоубиец детонира избухливо устройство в сърцето на турската столица Анкара в неделя, часове преди Народното събрание да отвори порти след тримесечна лятна почивка, съобщи Асошиейтед прес. Втори нападател е погубен при престрелка с полицията, сподели вътрешният министър, представен от организацията.

Украински дронове нападнаха съветски цели в Сочи, Крим и Смоленск. 

А някогашният съветски президент Дмитрий Медведев насочи следващите си закани към западни съдружници. 

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР