Протестиращите от Стара Загора иска оставка, които организираха вчерашното протестно

Протестиращите от Стара Загора иска оставка, които организираха вчерашното протестно ...

Протестиращи край Стара Загора обвиниха полицаите в провокации.

Протестиращите от "Стара Загора иска оставка", които организираха вчерашното протестно автошествие, разпространиха обръщение до медиите.
Публикуваме го без редакторска намеса:
"Ние, група граждани, протестиращи срещу правителството от кабинета на Борисов - 3 и Главния прокурор на Републиката, се обръщаме към вас, медиите, с цел изясняване на фактите около блокадата на главния път между Хасково и Стара Загора. Вече близо 24 часа сме блокирани на пътя от полиция и жандармерия, които възпрепятстват свободното ни преминаване към АМ "Тракия".
Нашето желание е, в знак на протест, да преминем през пътния възел на магистралата. Това, обаче, се оказва невъзможно, тъй като голям състав на полиция и жандармерия са ни блокирали. Въпреки провокациите от страна на полицията, ние осъзнаваме своята отговорност, разговоряме с тях, с молба автомобили с деца, болни, възрастни хора и специализиран транспорт да бъдат пропускани, тъй като органите на реда блокират свободното им преминаване. Ние, обаче, няма да се откажем от целта си и молим компетентните органи да организират безопасното ни преминаване.
С уважение: протестиращите от: гр. Стара Загора, гр. Хасково, гр. Казанлък, гр. Сливен, гр. Нова Загора, гр. Ямбол и др."
Припомняме, че снощи блокадата, която имаше намерение да направи протестното автошествие на автомагистрала (АМ) "Тракия", беше предотвратена от старозагорската полиция. Униформените спряха протестиращите край Летище Стара Загора, което се намира между града и връзката с магистралата, като излязоха на пътното платно и образуваха плътна редица.
Днес от Областната дирекция на полицията в Стара Загора категорично заявиха, че няма да допуснат протестиращите да блокират АМ "Тракия". Началникът на „Охранителна полиция" комисар Илиян Илиев съобщи, че тъй като магистралата е скоростен път, протестът на нея би бил опасен за онези, които искат да изразят недоволството си и уточни, че "относно протеста не сме ограничавали техните прави и свободи". По думите му във вчерашното шествие в града са взели участие 60-70 автомобила.

Източник: actualno.com