Протестиращите от сектор Земеделие“ ще проведат среща с министър-председателя Николай

...
Протестиращите от сектор Земеделие“ ще проведат среща с министър-председателя Николай
Коментари Харесай

Кирил Вътев към земеделците: Нито едно от решенията не предполага незабавен резултат

Протестиращите от бранш „ Земеделие “ ще проведат среща с министър-председателя Николай Денков по-късно през днешния ден. Рано тази заран земеделци дойдоха на входа София с тежка техника. Под полицейски конвой те разположиха машините си край Долни Богров.

При недоволните отиде земеделският министър Кирил Вътев.Пред зърнопроизводителите той посочи, че след войната в Украйна, България, дружно с още 4 страни, е измежду най-потърпевшите. По думите му всеки се бори за своето право да създава и да получи заслуженото.

„ Обстановката е комплицирана. Много повече в сравнение с си я представяме в този миг. Имаме съображение да си приказваме и да се гледаме в очите. Нито едно от решенията не допуска неотложен резултат “.

Тези негови думи провокираха ужас в протестиращите.

Вътев напомни, че има отправени пет претенции.По думите му решенията, които са вероятни незабавно, са взети.Сред тях са парите за пропаднали площи.

Той добави още, че са обезпечени 150 млн. помощ за производителите, а други 63 млн. ще отидат за нотификация към Европейска комисия след утвърждение от Министерския съвет в сряда.

По помощта de minimis има излишък, който се създава, с цел да може да бъде пуснат и да бъдат платени парите след подаване на заявки.

И по този начин двете страни реализираха единодушие за провеждането на среща през днешния ден. Протестиращите желаеха на срещата да присъстваосвен министър председателят Николай Денков и министърът на финансите Асен Василев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР