Протестиращите разкъсаха полицейския кордон, за да стигнат до плажа в

...
Протестиращите разкъсаха полицейския кордон, за да стигнат до плажа в
Коментари Харесай

Сблъсъци с полицията в Росенец, арестуваха Ивайло Мирчев

Протестиращите раздраха полицейския кордон, с цел да стигнат до плажа в парка "Росенец ". До това се стигна след появяването на шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас. Той акцентира, че ролята на полицията е само да не допусне напрежение.

Председателят на "Да, България " Христо Иванов бе повален на земята, а деятелят на партията Ивайло Мирчев бе задържан.

И втори катамаран не е позволен да дебаркира на кея пред така наречен летни сараи на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Участниците в митинга по вода скандират "Няма частно пристанище ". По документи обаче кеят се оказва частна благосъстоятелност.

Появи се и ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който сподели, че лодките се намират в "частна акватория ".

Преди това кметът на Бургас Димитър Николов дойде при протестиращите в парк "Росенец ". Той съобщи пред репортерите на място, че недопускането на стачкуващите до плажа е неточност на полицията, която основава, вместо да предотвратява напрежение. Кметът на морския изиска шефът на полицията в Бургас да дойде на мястото, с цел да обезпечи прекосяването на хора до плажа.

В същото време членове на младежката организация на Движение за права и свободи, водени от евродепутата Илхан Кючук, не позволяват протестиращите да доближат до плажа в Росенец. Те се придвижиха в непосредствена непосредственост до полицейския кордон, който ги пази от останалите протестиращи.

Както "Банкеръ " писа, полицията не разреши на жителите, проведени в обществените мрежи (днес в 11 ч. ) да стигнат до парк "Росенец " по суша и по море. Хиляди хора, не бяха позволени до от дълго време засипания с трошляк плаж в парка. За разлика от други, които към този момент се бяха настанили и съвсем окупирали региона. Става въпрос за симпатизантите на Движение за права и свободи, които още нощес дойдоха от всички краища на догановите владения, с цел да бранят своя почетен водач – Ахмед Доган.

С претекста да не се разрешат екцесии, митингът на хората, тръгнали да защитят бреговата си линия от безобразията, гарантиращи „ сигурността “ на Доган ", бяха преместени пред...общината в Бургас.

Полицията не скри, че на място към този момент има друга протестираща група и това е и повода да не позволява жители до плажа.

"Искаме да ни се даде политическо пояснение за какво този митинг беше осуетен по този метод. Нека хората да не вземат участие в никаква ескалация - извънредно значимо е това. Призоваваме хората да се реалокират пред общината. Нашият проблем е със жандармерията и политическото управление в страната, която обслужва Движение за права и свободи. Вждаме го това ", това съобщи съпредседателят на "Демократична България " Христо Иванов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР