Протестиращите миньори и енергетици заплашиха, че няма да преговарят с

...
Протестиращите миньори и енергетици заплашиха, че няма да преговарят с
Коментари Харесай

Протестиращитете миньори и енергетици не желаят среща с Николай Денков

Протестиращите миньори и енергетици заплашиха, че няма да договарят с властта, в случай че не получат заричане, че държавното управление ще преразгледа проектите си.

Денков предложения през днешния ден в 16ч. в Министерски съвет водачите на КНСБ и КТ " Подкрепа ", както и представители на синдикати в бранша.

След договарянията с министъра на енергетиката Румен Радев през вчерашния ден, синдикалните водачи обявиха, че няма да се отзоват на поканата на премиера.

Вместо това те приканиха за изключително съвещание на Министерския съвет, на което техни представители да обсъдят с властта конфликтните проекти.

Работещите в мините и Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " се оповестиха против териториалните проекти за обективен преход на въглищните региони, които държавното управление утвърди в петък.

Междувременно, недоволните миньори и енергетици не престават да блокират автомагистрала " Тракия ", Подбалканския път в региона на Гурково и Прохода на републиката.

Заради блокадите в региона на Стара Загора са въведени следните обходни направления: за пътуващите по автомагистрала " Тракия " той е от пътен възел " Нова Загора " по пътя към Нова Загора - Сливен до пътен възел " Свобода " ; за пътуващите по път Казанлък - Стара Загора: за гр. Стара Загора - през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе; от Стара Загора в посока Казанлък - по пътя Стара Загора - Нова Загора - Сливен, бул. " Калояновско шосе, с. Християново, с. Памукчии.

Очаква се също така през днешния ден миньорите и енергетиците от Перник и Бобов дол още веднъж да провеждат демонстрация в поддръжка на сътрудниците им от Стара Загора. В петък тези от Перник блокираха кръговото кръстовище на входа на Перник, а след това потеглиха по автомагистрала " Струма ", предизвиквайки обилни тапи, а тези от Бобов дол от Перник организираха протестно ществие по Автомагистрала " Струма ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР