Протестиращите медицински сестри вдигат палатковия лагер пред Министерски съвет. Това

...
Протестиращите медицински сестри вдигат палатковия лагер пред Министерски съвет. Това
Коментари Харесай

Медицинските сестри вдигат палатковия лагер заради обещание на правителството

Протестиращите медицински сестри подвигат палатковия лагер пред Министерски съвет. Това заяви пред публицисти Мая Илиева, здравна сестра, откакто държавното управление даде обещание на медицинските сестри по-строг надзор и преразпределение на обществените средства.
Това се случи по време на среща в Министерски съвет на премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев, министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и министъра на труда и обществената политика Деница Сачева с медицинските експерти, искащи по-високо възнаграждение и почтени условия на труд, съобщи Агенция " Фокус ".
Мая Илиева уточни също, че чакат на 19 декември да се организира среща с министър Ананиев след подписването на Националният рамков контракт, на която да бъдат написани публично поетите от държавното управление задължения.
" Срещата е първа крачка. Имаме обещанието за това, че ще работим дружно. Имаме уверението, ще ще се оказва помощ за решаването на нашите проблеми и ще се опитваме да работим дружно за по-добро опазване на здравето ", сподели една от медицинските сестри, взели участие в срещата.
По време на срещата медицинските сестри изрекоха изказвания, че няма болница в страната, която да работи по разпоредбите, защото изключителните часове труд са отвън нормите на Трудовия кодекс, а медицинските експерти работят на повече от един трудов контракт.
Техните претенции са свързани с взимане на ограничения за по-строг надзор в системата, както и заплащането на две минимални заплати като стартово заплащане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР