Протестиращите медицински сестри в Сливен спряха работа за един час

...
Протестиращите медицински сестри в Сливен спряха работа за един час
Коментари Харесай

Медицинските сестри в Сливен започнаха предупредителни стачни действия

Протестиращите медицински сестри в Сливен стопираха работа за един час тази заран.  Според тях системата към този момент е „ здравеопасна “ както за здравните експерти работещи в нея по този начин и за пациентите, и това състояние би трябвало да се промени.
Около 20 медицински сестри от Сливен през днешния ден излязоха на едночасов сигнален митинг пред регионалната болница „ Д-Р Иван Селимински “. Останалите им сътрудници останаха по работните си места, с цел да не застрашат здравето и живота на пациентите, само че със сини лентички на реверите в символ на взаимност.
За следващ път сливенските медицински сестри заявиха своето желание да отстояват до дъно настояванията си за почтено възнаграждение, по-добри условия на труд и публични държавни стандарти и статут за нелеката си специалност. Заедно с това те желаеха промени в цялостната система на опазване на здравето, която те окачествиха като „ Здравеопасна “ - както за медиците, работещи в нея, по този начин и за българските жители, пострадали от нея.
„ Утре следва среща с работодателя, с цел да уговорим изискванията за безсрочната ефикасна стачка, към която ще преминем от 11 юли, в случай че настояванията ни не бъдат чути “, съобщи Надежда Маргенова, един от уредниците на стачните дейности.
До 10 юли сливенските медицински сестри ще продължат да стопират работа за по един час всеки ден. Те обаче показаха вяра, че причините и настояванията им ще бъдат чути, с цел да не се наложи да преминат към ефикасни протестни дейности.
Най-лесният път за нас е към Терминал 2 и чужбина , където сме надалеч по-добре платени и оценени, разясниха още те.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР