Протестиращите медицински сестри, които се бяха барикадирали повече от денонощие

...
Протестиращите медицински сестри, които се бяха барикадирали повече от денонощие
Коментари Харесай

Тъмни сили надничат зад протеста на медицинските сестри

Протестиращите медицински сестри, които се бяха барикадирали повече от денонощие в някогашния Партиен дом, излязоха от постройката, предава Нова телевизия.

Те са били помолени от чиновниците на НСО да изоставен сами. Първоначално те не се съгласили, само че в последна сметка излязоха без да се употребява мощ.

Припомняме, че медицинските сестри изкараха нощта в постройката, а рано сутринта излязоха на перваза на един от прозорците. Една от медицинските сестри остана там с часове, а представител на НСО заставам до нея, пробвайки се да я убеди да слезе. Дълго време обаче Бойка Анастасова, която работи в „ Пирогов”, отхвърляше да го направи.

„ Излязохме, тъй като може би трябваше да ме бият вътре, да ме дърпат, както беше сутринта, да си причиня аз някакви телесни увреждания”, сподели след овакантяване на постройката Анастасова.

„ Със сигурност щеше да има принуждение. Сега чакам да ме арестуват за безчинство 24 часа или 72 часа за тероризъм. Нямам представа”, разяснява още тя.

„ Аз в тази постройка ще вляза някой ден, само че с „ Калашник”. Не съм терористка, не съм нестабилна, само че някой ден това ще се случи. Един ден Народният съд ще се върне, ще има национални присъди, нека да съм жива, с цел да участвам”, уточни една от протестиращите.



„ Направиха малко отново едно такова демонстративно прекачване на маси, прескачане, обграждания. Ние сме седнали и им казахме: „ Кротко момчета, седнали сме, ще изчакаме”, сподели Димитрия Димитрова.

„ Нашите претенции въобще не са изпълнени, ние продължаваме с протеста”, безапелационна бе Мая Илиева.

След като излязоха от постройката, медицинските сестри се причислиха към митинга на техни сътрудници и майки на деца с увреждания пред Министерския съвет. Те са безапелационни, че ще останат в палатковия лагер цяла нощ, а и до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР