Протестиращите медицински лица от Пирогов“ ще излъчат работна група, която

...
Протестиращите медицински лица от Пирогов“ ще излъчат работна група, която
Коментари Харесай

Четвърти ден на протест пред „Пирогов” – ще искат среща „очи в очи“ с министъра


Протестиращите медицински лица от „ Пирогов “ ще излъчат работна група, която да организира среща с министъра на опазването на здравето. Още в понеделник те ще внесат в Министерство на здравеопазването искане за нея. Това изясни Таня Николич на следващия – четвърти ден на митинг пред „ Пирогов ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Николич уточни, че желаят да кажат на министъра " очи в очи" това, за което стачкуват. „ За нашите претенции за оставка, тъй като в последно време истините се изкривяват ”, сподели тя.

На митинга се разясниха и изказванията, че не съществува заявление за преназначаване с 6-месечен изпитателен период и на камерите бе показан документ. Наистина контракти с 6-месечен изпитателен период сега не се оферират за определяне, само че първоначално всички бяха с подобен период, сподели на митинга доктор Ивайло Филибев. След като група медицински чиновници се противопоставили на това, договорите незабавно били изменени. „ В момента не са, само че всичко това допринасяло за увеличение на напрежението, което по този начин или другояче в нашата специалност е огромно ”, уточни той.

БГНЕС напомня, че лекари и сестри на УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" стачкува за следващ ден. Причината е в възходящото напрежение в най-голямата незабавна болница в България, подбудено от безредното и некадърно ръководство на настоящето управление.

По случая е назначена инспекция от Министерство на здравеопазването. До приключването й от управлението на болничното заведение отхвърлят коментар, само че лекарите заплашват да изоставен, в случай че изпълнителният шеф проф. Асен Балтов не се отдръпна.

"От болничното заведение настояват, че са налице стихийни и недомислени дейности и заповеди на изпълнителния шеф, нарушаващи естественият темп, влошаващи работната конюнктура, което предстоящо води до изчерпващото се самообладание на личния състав. Визираме „ Структурни промени ”, които се показват в смяна на абревиатурата от клиники в отделения, която от своя страна изисква слагане при шестмесечен изпитателен период на работа на лекари с потвърдени професионални качества. Подобно деяние на първо място е подчинено на личностни взаимоотношения и неприемливи опити за реваншизъм за избавяне от „ неуместните ”. В здравното заведение има скандални назначения и безпричинно раздуване на административни длъжности с високи трудови хонорари за сметка на медицински чиновници, свързани директно с лечебния процес", настояват протестиращите и дават образец от последните дни: назначение на зам.-директор по административна активност – началника на кабинета на служебния министър Илко Семерджиев, когато в това време болничното заведение разполага с шеф дирекция Административни действия.

Те изброяват и други прояви на некомпетентното ръководство - уклончиви мениджърски похвати на болничното заведение, отразено в прогресиращо неприятните финансови резултати за последните осем месеца от ръководството на проф. Балтов, както и лоша/изцяло изчезнала кадрова политика в посока задържане и мотивация на лекари експерти, хабилитирани лица и експерти по здравни грижи. Също по този начин използване на недобри медицински практики води до боязън и демотивация измежду личния състав в така и така напрегнатото всекидневие, нарушават се съществени правила на работа по стандарти с следващо съмнение от страна на пациентите и понижаване на техният приток към болничното заведение. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР