Протестиращите майки на деца с увреждания остават в готовност за

...
Протестиращите майки на деца с увреждания остават в готовност за
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания искат тематичните закони да се приемат до 1 октомври

Протестиращите майки на деца с увреждания остават в подготвеност за ефикасни стачки, в случай че до първи октомври Народното събрание не одобри трите закона, за които упорстват. Днес те поканиха депутатите в палатковия лагер до Народното събрание да чуят настояванията им.

Майките настояха да бъде признат двугодишния проект за деяние, който са предложили на общественото министерство. Отчетоха като позитивен знак волята на ръководещите за промяна и публикуването за публично разискване на Закона за хората с увреждания.
Мая Стоицова - майка от палатковия лагер до Народно събрание: Закона за хората с увреждания е една доста дребна стъпка и се надяваме с тези спомагателни разпореждания, в които сложихме дребна част от нашите претенции в действителност да се направи по-голямата промяна.
Законът за персоналната помощ към този момент е в Народното събрание. До края на месеца се чака да бъде импортиран и Законът за хората с увреждания.
Хасан Адемов - ръководител на комисията по труда, обществената и демографската политика: Двата закона за персоналната помощ и за хората с увреждания ще бъдат гледани още на първото съвещание. Ясно е, че всички проблеми на хората няма по какъв начин да бъдат решени нито с един закон, нито с два, нито с три. Но е значимо да започва промяната и аз настоявам, че към този момент е стартирала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР