Протестиращите майки на деца с увреждания напуснаха среща в Народното

...
Протестиращите майки на деца с увреждания напуснаха среща в Народното
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания напуснаха срещата с властта, започват протести

Протестиращите майки на деца с увреждания напуснаха среща в Народното събрание, проведена от депутати от ГЕРБ с присъединяване на министрите на труда и обществената политика Бисер Петков, на опазването на здравето Кирил Ананиев и на образованието и науката Красимир Вълчев.
Майките обявиха, че почват ефикасни протестни дейности.
При напускането на залата майките на деца с увреждания оповестиха, че даденият от тях период за правене на нов закон е изминал на 1 октомври и до момента няма свършено нищо съответно по промяната в бранша. Те допълниха, че са очевидци на " неистини до безспир " и няма смисъл да участват на сходна среща.
Част от тях останаха афектирани от изявления на присъстващи на срещата, че демонстрират политически пристрастия. Според майките се прави опит политическите игри да се пренесат на техен тил, което те нямали до разрешат.
До напрежението се стигна, откакто общественият министър Бисер Петков съобщи, че сигурно Законът за хората с увреждания няма да бъде гласуван в Народното събрание през октомври, откакто беше изтеглен за поредна доработка. Отговорът на майките беше, че слушат едно и също нещо месеци наред. Петков удостовери, че следващата година ще бъдат отпуснати спомагателни 150 млн. лева за хората с увреждания.
" Това е забележителен, нечуван растеж в бюджета за тази политика ", заключи Петков.
От своя страна здравният министър Кирил Ананиев добави, че до края на март 2019 година би трябвало да бъде създадени стандартите за медицинските произведения и медицинските средства за хората с увреждания. Той разясни, че в бюджета на здравната каса за идната година се планува промени, с които финансирането на медицинските произведения ще става посредством трансфер от Министерство на здравеопазването към НЗОК.
Председателят на обществената парламентарна комисия Хасан Адемов посочи, че държавното управление не би трябвало да се лимитира в помощта единствено със заложените в допълнение 150 млн. лева, а да помогне изцяло за решаването на проблемите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР