Протестиращите майки канят депутатите на среща в палатката си Какво

...
Протестиращите майки канят депутатите на среща в палатката си Какво
Коментари Харесай

Протестиращите майки канят депутатите на среща в палатката си

Протестиращите майки канят депутатите на среща в палатката си Какво значи " подвластна самостоятелност " и докога системата ще убива хората с увреждания у нас - тези проблеми ще слагат още веднъж протестиращите майки на деца с увреждания на специфична конференция при палатката до Народното събрание, ден преди празника на Независимостта. За присъединяване в срещата са поканени всички 240 депутати, като всеки от тях е получил писмена покана в пощенската си кутия в Народното събрание.
 
Майките чакат от народните представители да поемат явен ангажимент за осъществяването на техните претенции - разглеждането и приемането на законопроектите за персоналната помощ и за хората с увреждания.
 
В навечерието на Деня на независимостта майките канят депутатите на среща, с цел да ги попитат докога хората с увреждания и техните близки ще бъдат подвластни от системата и на ръба на оцеляването.
 
Вера Иванова от Конфедерацията за отбрана правата на децата формулира главното обръщение на майките.
 
Протестиращите майки чакат приемането на законопроектите за персоналната помощ и за хората с увреждания до 1 октомври. И макар че вторият законопроект е в интервал на публично разискване до 27 септември, а по-късно би трябвало да мине през Министерския съвет, с цел да стигне до Народното събрание, майките получили увещание от ръководителя на обществената комисия Хасан Адемов, че ще се направи всичко допустимо за гласуването на двата закона.-->
 
Ако срокът 1 октомври не бъде спазен, майките излизат на ефикасни митинги в цялата страна още на идващия ден.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР