Протестиращите, които вече 35 дни настояват за оставката на премиера

...
Протестиращите, които вече 35 дни настояват за оставката на премиера
Коментари Харесай

35-ти ден: Протестиращите подготвят блокада на парламента

Протестиращите, които към този момент 35 дни упорстват за оставката на премиера Бойко Борисов и основния прокурор, приготвят блокиране на постройката на Народното събрание от 8 часа на следващия ден, 13 август. Тогава Народното събрание се събира на изключително съвещание, на което се чака да бъде изслушан министър председателят Бойко Босиров. В дневния ред е и предложение на Българска социалистическа партия за промени в държавния бюджет.

" След повече от месец блокади и митинги против ръководещата ни мафия, това е моментът да покажем своята неотстъпчивост и увереност за постигането на нашата първа обща цел – Оставка на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров ", призовават във Фейсбук организаторите на събитието от сдружението БОЕЦ, " Зелен Младост " и протестната самодейност Граждански площад.

Разбираме, че ГЕРБ се готвят да не обезпечат кворум за чуване на Борисов. Страхливо ще избягат. Ние призоваваме Борисов да не се крие. Утре заран пред задния вход на Народното събрание! " ", приканват и от " Да, България ". Тяхната самодейност е оповестена като " Бойко, не се крий "

 

Събираме се, с цел да попитаме немското посланичество у нас за какво към този момент едно десетилетие една от водещите сили в Европейския съюз толерира очевидната проведена престъпност в нашата управническа класа в лицето на Бойко Борисов и неговите държавни управления, както и на обвързваните с тях структури в правосъдната система. Това пък обявиха недоволни жители пред немското посолство, които се събраха на митинг довечера, предаде БГНЕС. Протестиращите стояха една минута безмълвно с вързани очи. Искаме да знаем по какъв начин се съвместяват претенциите за върховенството на закона, които съпътстват всяка европейска инструкция към България, с необятно затворените очи на европейския политически хайлайф за техните „ сътрудници “ от ГЕРБ, декларират още протестиращите.

Немското посолство реагира още преди митинга. „ За нас е изцяло естествено жителите в Европейския съюз да се възползват от правото си на независимост на изложение и кротичък митинг. Решенията за политическото бъдеще на България се вземат единствено в България. Ангажираността на гражданското общество и готовността за разговор са съществени правила на демокрацията ", разгласи краткотрайно ръководещият Посолството Йорк Шуграф в страницата на посолството във Фейсук. " Застъпничеството за господство на закона и битката с корупцията са значим детайл от Германското председателство на Съвета на Европейски Съюз, заради което ние се застъпваме за нов механизъм на европейско равнище, който в допълнение развива и утвърждава правилата на правовата страна във всички държави-членки “, прибавя той.

Група протестиращи против държавното управление пък потеглиха в 10:00 ч. днес по автомагистрала „ Тракия “ в посока към Пазарджик с желанието да карат по аутобана с 50 километра в час - на отиване и на връщане. Към 12:00 ч. резултатът беше близо 20-километрова запушалка по аутобана, оповестява Би Ти Ви. 

Протестиращите, които са от придвижване " Заедно ", водени от ген. Димитър Шивиков, отбиха при тунел  " Траянови врата ", където архимандрит Дионисий отслужи молебен. " Това автошествие го приемете като един церемониал по българските пътища на честността против ръководството на алчността, безобразието и заличаването на българската нация ", заяви духовникът.

Шофьорите също поддържат блокадите, 90% от водачите през днешния ден са на страната на недоволните, заяви един от участниците в акцията. Имаше обаче и водачи, които се пробваха да изпреварят шествието през спешната лента. Намесата на пътната полиция предотврати произшествия.

Нормалното придвижване бе възобновено към 14.30 ч.

" Протестиращи направиха в Пазарджик алегорично търсене на предприемача и народен представител от Движение за права и свободи Делян Певски, съобщи БНР. Градът не е определен инцидентно, защото точно това е регионът, от който Пеевски е определен за народен представител в 44-ото Народно заседание. Очаквано издирването приключи без резултат.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР