Протестиращите, които преимуществено бяха доведени чрез платени рейсове от цялата

...
Протестиращите, които преимуществено бяха доведени чрез платени рейсове от цялата
Коментари Харесай

Протестиращите се местят пред МЗ, по пътя нападнаха журналисти! Костадинов подпука Минчев

Протестиращите, които преди всичко бяха доведени посредством платени автобуси от цялата страна, взеха решение към 15:30 часа да сменят тактиката. Те бяха посъветвани от депутати от Възраждане да изоставен площада пред Народното събрание и да се насочат към Министерството на здравеопазването. Това дислоциране на хилядното голям брой се прави бързо и скоро виковете против зелените документи и ограниченията против ковид у нас ще бъдат на новата си дестинация.

Скандално е, че има ядро от митинга, което очевидно е ръководено и е извънредно нападателно. Както е известно мощен взлом към постройката на Народно събрание бе отхвърлен от полицията със сетни сили и компактен кордон, само че без потребление на помощни средства. После имаше опит за навлизане и през непряк вход.

Последва апел от депутати от Възраждане за гражданско непокорство, който мигновено бе последван. Атаката обаче отново бе осуетена.

В момента органите на реда ескортират хората към Министерство на здравеопазването, където поръчката е никой да не си потегля, до момента в който настояванията за анулация на документите и ограниченията не бъдат чута и изпълнени категорично.

Агресията на част от гневната навалица се насочи и към медиите. И в частност към екип на bTV, който бе атакуван физически.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи разгласи, че потърпевши в блъсканиците са трима служители на реда. Той бе безапелационен, че желае всичко да мине спокойно и безшумно и по тази причина органите на реда даже не употребяват щитове и изясни, че позволение за митинг има до 18:00 часа. Имаше хора, които се държат провокативно, призна той.

Очаква се след 16:00 часа множеството протестиращи да са към този момент пред Министерство на здравеопазването и там още веднъж да има напрежение.

Масло в огъня налива и обява на водача на Възраждане - Костадин Костадинов. Той е под карантина, само че упрекна в операция и преднамерено заразяване на хора ръководителят на Народно събрание - Никола Минчев. Вижте какво написа Костадинов:



Гледайте НА ЖИВО:

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР