Протестиращите жители на столичния квартал Младост не искат от кмета

...
Протестиращите жители на столичния квартал Младост не искат от кмета
Коментари Харесай

Протестиращите в Младост настояват за промяна на ПУП

Протестиращите поданици на столичния квартал " Младост " не желаят от кмета Фандъкова уверения , че не е разписала устройствения проект, който планува строителството в зелената повърхност пред блок 73. Жителите желаят кметицата да се възпротиви на признатия от СОС организационен проект. Той би трябвало да бъде изменен от общинарите, тъй че въпросният терен да върне статута си на зелена повърхност.

Това пишат в прессъобщение жителите на блок 73 и 75 Цветелина Ценова и Владимир Христов, които съставляват събралите се над 200 души на вчерашния митинг в столичния квартал.
 В
В " Младост " още веднъж стачкуват против застрояването на градинка

Детската площадка в региона пък е превърната в паркинг

" Това желаят хората, нас друго не ни интересува. Днес Фандъкова твърди, че не е поставила автограф, само че на следващия ден може да постави. Може проектът да го подпише този след нея, не се знае. За това настояваме Столичният общински съвет да го промени, тъй че теренът да остане зелена повърхност ", съобщи за news.bg Ценова.

По думите ѝ обстоятелствата са такива - с решение № 886 от 20 декември 2018 година Столичният общински съвет е приел новата регулация, позволяваща строителството на здания и предвиждаща построяването на новата улица. До декември теренът е бил със статут на зелена повърхност.

Според протестиращите досега Фандъкова забавя осъществяването на решението, което е позитивно, само че тя не може да го анулира. " Незавършването на процедурата досега е положителен знак за осъзнаването от страна на администрацията, че признатият от СОС проект е нездравословен и процедурно циничен. То дава опция и за неговата анулация без спомагателни последици. Ние настояваме Столичният общински съвет, с поддръжката на госпожа Фандъкова да анулира решението и в най-кратки периоди да преотреди терена за озеленяване ", пишат жителите.
 Снимка 413922
Източник:

Ценова изясни ясно, че живеещите желаят единствено да се постави завършек на презастрояването на квартала и спомагателното затормозяване на и без това тежкия трафик.
Плюс това било неуместно построяването на 36-метров хотел в непосредствена непосредственост до жилищните здания , а цялостната реализация на проекта предвиждала тъкмо това - висока постройка хотел, която ще засенчи светлината и ще лиши " Младост " от следващата зелена повърхност. " Ще се отстранен десетки паркоместа , а новите здания ще доведат още коли. Одобреният от Общински съвет проект планува извеждането на интензивния трафик на ул. " Йерусалим " тъкмо под прозорците ни, а реализацията на пробива ще унищожи десетки дървета ", разкриват още недоволстващите.

Същите отхвърлят " спекулативните изявления на притежателите на парцелите, които настояват, че нямаме право да показваме гражданската си позиция и да търсим удовлетворяващ баланс в подробните устройствени проекти на " Младост ".

" Няма да спрем своите старания, до момента в който не защитим зелените площи в квартала си и не запазим качеството си на живот ", приключват жителите.

Ценова обаче добави още, че хората напоследък се тормозят повече от другата информация, която се популяризира в медийното пространство, тъй като, по думите ѝ, по този метод единствено се създавало напрежение, което по никакъв метод не било продуктивно и единствено оплитало същинските проблеми в обаян кръг.
 Иванчева: Фандъкова лъже, а СОС дава земята в
Иванчева: Фандъкова лъже, а СОС дава земята в " Младост " на половин цена

Фандъкова наричала подправените си вести обстоятелства

Припомняме, по-рано през днешния ден някогашната кметица на " Младост " Десислава Иванчева съобщи , че теренът е бил закупен през месец декември 2018 година. Цената обаче била близо 2 пъти по-ниска от пазарната такава на парцел с сходно разположение.
Тя разяснява и изявлението на Фандъкова, като опроверга думите, че към този парцел и застрояването му нямало проблем.
 Снимка 413923
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР