Протестиращите искали да се барикадират в Народното събрание до оставка

...
Протестиращите искали да се барикадират в Народното събрание до оставка
Коментари Харесай

Протестиращите планирали да се барикадират в НС до оставка на кабинета

Протестиращите желали да се барикадират в Народното събрание до оставка на държавното управление. Това стана ясно от чуването на професионалното управление на Министерство на вътрешните работи пред депутатите от комисията по вътрешна сигурност. Основна тематика предстоящо бяха митингите.

Законотворци от разнообразни парламентарни групи питаха министър Христо Терзийски и основния секретар Ивайло Иванов за потърпевшите и данните за провокаторите. Пред депутатите в комисията министър Терзийски разяснява настоящите тематики. Той оцени високо работата на полицията по време на митингите. Освен това митингите били оповестени като въстание, а едно въстание няма по какъв начин да бъде извършено по най-мирния метод , по думите му.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов също акцентира, че служителите на реда са се справили съвършено с провокациите. Лесно е в профил да се гледа, проучва той мненията. Едно е да го гледаш в профил, друго е да го четеш на книга, трето е да участваш, акцентира Иванов. Ако е имало опция да се предотврати ескалация на напрежението на 2 септември, Министерство на вътрешните работи е нямало да допусне да пострада нито един служител на реда.
 Трима служители на реда са ранени при вчерашния митинг в София
Трима служители на реда са ранени при вчерашния митинг в София

Единият еднообразен е бил ударен по главата от хвърлен камък

Ведомството си прави работата , както повелява законът, макар доста упреци, сподели главсекът. Продължават следствията, има формирани досъдебни производства, разясни Иванов.

Протестът на 22.09 към остарялата постройка на Народното събрание след 22.00 часа и шествието до Орлов мост са били нерегламентирани. По думите му протестиращите са търсили спор с служителите на реда. До паметника на Незнайния войник е можело да се мине и през други места. Още на 10 септември е имало данни, че протестиращите желали да нахлуят в остарялата постройка на Народното събрание и да се барикадират вътре до оставка на държавното управление . Затова Министерство на вътрешните работи не ги е позволило на 22.09 до постройката на Народното събрание.
 Ден 76: Напрежение сред протестиращи и полиция Обновена
Ден 76: Напрежение сред протестиращи и полиция

Опити за взлом против полицията при остарялата постройка на Народно събрание...

Няма растеж на закононарушенията в резултат на митингите, стана ясно още. Спад на кражбите на коли и кражбите от домове регистрира като цяло Министерство на вътрешните работи. Н амаляват и злополуките спрямо миналата година, стана ясно още от думите на министъра. Част от това понижение се дължи на карантината съгласно него.

Министерство на вътрешните работи предлага закон, който планува по-бърза събираемост на санкциите. 300 000 повече нарушавания са установили от силовото ведомство за година, а с 25 милиона лв. повече са събраните санкции по отношение на 2019 година. 1,5 милиона лв. са наложените санкции на чужденци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР