Протестиращите граждани да не се поддават на провокации. Това призова

...
Протестиращите граждани да не се поддават на провокации. Това призова
Коментари Харесай

Полицията: Помагаме на протестиращите, а те сами ни сочат кои провокатори да отстраняваме


Протестиращите жители да не се поддават на провокации. Това прикани заместник-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов по време на ексклузивен брифинг в очакване на следващия ден на амсови митинги из страната.

“Призоваваме в идващите дни на митинга жителите да не се поддават на провокации. Снощи хора ни споделиха, че в своите редици са познали лица, които се пробват да предизвикат напрежение, и бяхме помолени да отстраним такива лица ”, добави Златанов.

“Благодарим на всички, които не се поддават на провокации и стачкуват спокойно. Отново първите редици на чиновниците ни са Антиконфликт, което значи, че полицията желае митингите да бъдат мирни.

Провокация, принуждение и експанзия към протестиращите от страна на служителите на реда няма да има.

Въпреки това оповестените доскоро материали удостоверяват информациите, които се изнасяха от правоохранителните органи в последните дни за това, че избрани групи се пробват да управляват мирния митинг на жителите, и да се основават провокации.

Огромната маса от хора излизат по свое лично разбиране, и постоянно се намира някакво малцинство вътре, което се пробва да опорочи митинга.

Протестирайте, изразявайте мнението си, ние сме там да помогнем, обърна се Златанов към жителите.

Шествията и митингите в последните дни не са заявявани, все пак сътворяваме организация за придвижването по пътните артерии, с цел да защитим правата на тези, които нямат общо с митинга и желаят да се придвижват свободно из града ”, заяви още Златанов.

Уважавам правото на свободно събиране на жителите, сътворяваме организация за придвижване по съществени пътни артерии за публичния ред в столицата, тъй че да защитим правата на протестиращите, а и на тези, които желаят свободно да се движат в града. Защитаваме правата на всички жители. Призовавам всеки жител, приближаващ на митинг, да се запознае с информацията и да помогне и на нас правоохранителните органи да пазим публичния ред, държавността и демокрацията, прикани още Златанов.

Гражданите да не се поддават на провокации, а да стачкуват в границите на закона и ние ще им спомагаме за това, добави той.

Първо, жителите не са се поддали, защото в последните дни вълнения няма. Но и нашите превантивни дейности са свършили работа. Гражданите да постъпват като нощес, когато видят провокатори, да ни ги демонстрират, акцентира Златанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР