Протестиращи в защита на Пирин нахлуха в зала на "София

...
Протестиращи в защита на Пирин нахлуха в зала на "София
Коментари Харесай

С призиви за оставка на Нено Димов и протестни плакати започна форум за екоиновации в София

Протестиращи в отбрана на Пирин нахлуха в зала на "София тех парк ", където се организира двудневен конгрес за екоиновации с присъединяване на министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Недоволстващите издигнаха протестни плакати с искане за оставката на Димов. На трансперантите имаше апели като "Нено си потегля, Пирин остава ", "Нено лъже, оставка, избави Пирин ", изписани на британски език.

Протестът стартира още пред постройката на "София тех парк ". На влизане участниците в екофорума не разговаряха с протестиращите. Част от недоволстващите обаче съумяха да влязат в залата и да повдигнат плакатите си. Те обявиха пред европейските делегати, че екоминистърът взе участие в скица за разрушаването на Пирин, която е международно естествено завещание и част от неповторимата природа на България.

В същото време точно Нено Димов се бе качил на трибуната и произнасяше тирада. Той седна назад на стола си, а водещият на събитието помоли протестиращите да изоставен.

След завръщането си на трибуната Димов уточни, че е щастлив от демонстрациите, защото е живял във време на режим, в който не всеки е можел да показва мнението си.

"Това е едно отлично начало на един конгрес, в който да защитим демокрацията ", съобщи министърът на околната среда.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР