Протестиращи в Сиатъл подпалиха строящ се затвор за непълнолетни, предадоха

...
Протестиращи в Сиатъл подпалиха строящ се затвор за непълнолетни, предадоха
Коментари Харесай

Десетки арестувани след многохиляден протест в Сиатъл

Протестиращи в Сиатъл подпалиха строящ се затвор за малолетни, предадоха Българска телеграфна агенция и Ройтерс.

В четвъртък президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския съобщи, че ще изпрати федерални служители на реда в Сиатъл, предизвиквайки недоволството на представителите на локалните управляващи.

Полицията на Сиатъл заяви в Туитър, че пробва да обезпечи достъпа на градската пожарна до обекта. Според силите на реда пожарите са провокирани от десетина души, които са част от по-голяма група протестиращи.

Протестите в Сиатъл се провеждат в символ на взаимност с протестиращите в Портланд, където протестните шествия не престават към този момент близо 60 дни, напомня Ройтерс.

Трима чиновници на локалните сили на реда бяха ранени при конфликти с протестиращите, които замерваха служителите на реда с камъни, бутилки и фойерверки, съобщи ТАСС, като цитира информация, оповестена в Туитър от локалното полицейско ръководство.

Един от потърпевшите е признат в болница, а минимум 16 души са арестувани за нахлуване против представител на силите на реда и отвод да се подчиняват на условията на управляващите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР