Протестиращи в Пловдив подкрепят Великото народно въстание -3 в столицата.Те

...
Протестиращи в Пловдив подкрепят Великото народно въстание -3 в столицата.Те
Коментари Харесай

Протестиращи в Пловдив подкрепят Великото народно въстание в столицата

Протестиращи в Пловдив поддържат Великото национално въстание -3 в столицата.

Те започнаха да се събират към 17 часа и към 18 ч. потеглиха на шествие по Главната. Протестиращите наброяват 100-тина души. Те скандират "Елате при нас, митингът е за вас ".

Шествието мина през Главната, стигна до подлеза на Аптека "Марица ", направи противоположен завой и се върна назад пред общината. Не се възнамерява блокиране на улици и булеварди.

В четвъртък протестиращите считат да участват на сесията на Общински съвет, а вечерта ще се съберат отново пред Общината.

В София стартира третият митинг, разгласен като "Велико национално въстание ". Това ще бъде и 76-ият следващ ден от антиправителствените прояви, проведени, в това число от така наречен Отровно трио.

Протестиращите още веднъж настояха полицията да не позволява провокации и да не демонстрира принуждение, както се случи на 2-ри септември, когато бе първото "Велико национално въстание ".

Исканията остават непроменени – оставките на премиера и на основния прокурор, както и почтени предварителни избори.

"Отровното трио " още веднъж прикани за всеобщо присъединяване в днешната акция, „ тъй като на всички им е писнало от Борисов, от кражбите, от лъжите, от неналичието на господство на закона “ по думите на юрист Николай Хаджигенов.

„ Крайно време е ръководещите да схванат, че потъват все по-дълбоко. Просто ще изчезнат един ден, в случай че продължат да бъдат на власт. Но от другата страна стои персоналният им боязън. Всеки ден е мизерия за тях, за нас - също... Пламна Европа, знаят кой корумпираният, офанзивата от Европа е в действителност злокобна, в това число и от гласовете от Европейския парламент “, сподели по-рано пред БНР проф. Велислав Минеков.

По-рано през днешния ден протестиращи залепиха на постройката на американското посолство в София плакати с апели за оставка на основния прокурор Иван Гешев.

Протестът „ Велико национално въстание “ ще се разшири в Съединени американски щати, в Австралия, в страни от Европа, също и в Сингапур.

В 17:30 ч. протестиращи блокираха кръстовището при гара Бяла . Движението от Русе към София и назад се отбива през село Ценово. Протестиращите имат позволение да блокират сектора до 22 часа, само че към този момент не е ясно дали няма да прекратят демонстрацията си и по-рано.

По-рано денем беше блокиран за известно време и "Дунав мост ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР