Протестиращи в България призовават правителството да подаде оставка от седмици.

...
Протестиращи в България призовават правителството да подаде оставка от седмици.
Коментари Харесай

FAZ: Разочарованието от корупцията и непотизма в България е голямо

Протестиращи в България приканват държавното управление да подаде оставка от седмици. Разочарованието от корупцията и непотизма е огромно. Но министър председателят Борисов блокира и гледа към (редовните) избори през 2021 година

Това твърди в своя публикация кореспондентът за Югоизточна Европа на авторитетния немски вестник „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг “ (FAZ) Михаел Мартенс. Това е следващ материал в европейската преса във връзка нестихващите антиправителствени митинги у нас.

„ Нарастващ яд, неразбираеми вероятности: Ето по какъв начин би могло да се опише протестното придвижване в България, което провокира вниманието на интернационалната преса към този момент от три седмици “, твърди публикацията.

" Демонстрантите сковаха трафика в елементи от центъра на София и се заканват да продължат, до момента в който техният апел за предсрочни избори не бъде изпълнен. Участниците са разнообразна комбинация от държавни съперници от съвсем всеки цвят.

Има последователи на опозиционната Българска социалистическа партия, която обаче не може да се надява да извлече дивиденти от митингите. Мнозинството от стачкуващите са с съмнение към някогашната ръководеща партия най-малко толкоз, колкото към консервативно-националистическата държавна коалиция на премиера Бойко Борисов. Сред стачкуващите са и екоактивисти, и проруски български националисти " написа още Мартенс.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР