Протестиращи срещу търговското споразумение СЕТА се събраха днес пред Народното

...
Протестиращи срещу търговското споразумение СЕТА се събраха днес пред Народното
Коментари Харесай

Протест срещу СЕТА: Защитете интереса на България

Протестиращи против комерсиалното съглашение СЕТА се събраха през днешния ден пред Народното събрание. Предстои документът да бъде гласуван на първо четене в Народното събрание, а недоволните от това предизвестяват, че съглашението не е в полза на България.
„ Ако приемем, че България към този момент е поставена в ковчега, СЕТА е капакът на ковчега. Това е интернационален контракт, който маха суверенитета на България във всички области, стои над конституцията, над българското законодателство и над ползите на народа “, разяснява пред БГНЕС уредникът на митинга Милко Божанков.
По думите му договорът пази ползите на корпорации, които са платили на избрани законотворци, с цел да прокарат утвърждението.
Протестиращите са безапелационни, че в този закон не е предпазен българският интерес. Опитват се да ни излъжат, че той отваря пазари. Износът на България към Канада е 0,24% от оптималния размер от 1%. И това е експорт на скъпи метали и шлаки. Ние изнасяме злато, съобщи още Божанков.
Организаторите на митинга предизвестяват също, че съглашението има за цел да пази единствено ползите на канадските корпорации и посредством своя личен съд СЕТА ще може да осъжда страните, които са я утвърдили, при положение, че заплашват облагите на корпорациите им.
Според Марияна Христова ръководещите са подготвени да поддържат утвърждението на СЕТА, само че не знаят какво в действителност подписват и в какъв капан вкарват страната.
СЕТА е едно съглашение, което съставлява 1500 страници. Трудно е да се прочете, цялостно е с терминология, която елементарният човек не схваща. На всеки един народен представител сме обяснили къде са пробойните и за какво, по какъв начин и къде са проблемите и за какво съглашението не би трябвало да бъде одобрявано, изясни Христова.
Протестите против политиката на държавното управление не престават и на следващия ден. Тогава недоволните ще се съберат пред Министерството на труда и обществената политика поради Стратегията за детето.
За четвъртък е разгласен различен митинг пред Народно събрание.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР