Протестиращи срещу правителството отново са блокирали трите възлови софийски кръстовища

...
Протестиращи срещу правителството отново са блокирали трите възлови софийски кръстовища
Коментари Харесай

Сградата на Министерски съвет „окъпана“ в яйца

Протестиращи против държавното управление още веднъж са блокирали трите основни софийски кръстовища – Орлов мост, пред СУ „ Св. Климент Охридски “ и в така наречен " Триъгълник на властта ".

Силна стихия отнесе част от палатките, разпънати на площад “Независимост”. Все още там се събират протестиращи с искане за оставките на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев. Протестът обаче не е по този начин оживен като в последните дни, оповестява БНР. Събрали са се няколкостотин души.
Протестираща проби кордона от служители на реда, с цел да хвърли яйце по постройката на Министерския съвет. Организаторите на митинга за следващ път бяха обезпечили яйца и домати, които полетяха към постройката. Жената се промъкна сред кордона, хвърли от близко яйце по вратата на Министерски съвет, а по-късно няколко минути танцуваше зад огражданията макар апелите на органите на реда.
По мотив апела на кмета Фандъкова протестиращите да не блокират центъра на София, от спонтанната естрада се чу изявление, че това не е належащо да сторят хората, защото кметицата към този момент е сторила това с некачествените поправки в града.

На " Орлов мост " към 21 ч. няма огромни провали поради бурята. Хората са струпани под шатрите. Полицейските коли са на огромно разстояние от протестиращите. По-рано на място пристигна и водачът на " Да! България " Христо Иванов. Протестиращите са построили лагера си от двете страни на пътното платно. Средата му е освободена за коли за спешна помощ и пожарни коли. Лагерът е ограден от контейнери за боклук, пейки от Борисовата градина, дървени палети и бетонни кашпи. Интензивно е придвижването на пешехотдци, велосипедисти, скейтбордисти. Лагерът към този момент е електрифициран посредством елемент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР