Протестиращи срещу поскъпването на горивата блокираха отново за 15 минути

...
Протестиращи срещу поскъпването на горивата блокираха отново за 15 минути
Коментари Харесай

Протестиращи срещу скъпите горива блокираха изхода на Сопот

Протестиращи против повишаването на горивата блокираха още веднъж за 15 минути придвижването по подбалканския път на изхода на Сопот. Така те ще стопират трафика каскадно до 12 часа. Протестът не получи позволение от АПИ за блокиране на пътното оборудване, само че протестиращите използваха пешеходна пътека - и с непрестанно секване стопираха придвижването, заяви бТВ.

Масово хората в района работят на заплати до 800 лева и са възмутени от повишаването на горивата и главните храни. Протестът е против високите цени на горивата, храните и ниските приходи.

Въпреки държавната рецесия, протестиращите се надяват да бъдат последвани от съидейници в цялата страна, тъй като обстановката е нетърпима и ръководещите би трябвало да вземат незабавни ограничения. Според тях влязлата в действие от през днешния ден отстъпка от 25 ст. за литър е оскъдна. Според цените на петрола на международните тържища, бензинът би трябвало в този момент да е под 2 лева за литър.

Протестиращи обмислят на следващия ден да провеждат всеобщо зареждане с минимални количества гориво в бензиностанции, които поддържат монопола на цените. Надяват се по този начин да блокират работата им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР