Протестиращи срещу климатичните промени временно спряха днес достъпа до път

...
Протестиращи срещу климатичните промени временно спряха днес достъпа до път
Коментари Харесай

Британската полиция арестува екоактивисти, блокирали пътя до летище „Хийтроу“

Протестиращи против климатичните промени краткотрайно стопираха през днешния ден достъпа до път към най-голямото летище във Англия " Хийтроу ", заяви Ройтерс. Полицията разпръсна протестиращите и арестува 13 души.

Повече от 10 екоактивисти от групата " Топлоизолирайте Англия " насядаха в редица и блокираха пътя по време на пиковия час сутринта. Някои от тях залепиха ръцете си за земята и се оковаха един към различен, употребявайки вериги за заключване на колела.

Протестът провокира запушване на кръгово придвижване покрай автомагистрала М4. Полицията най-после съумя да разчисти пътя, като извлачи окованите деятели встрани.

" Полицията е арестувала 13 индивида за нарушение на публичния ред ", заяви лондонската полиция в акаунта си в " Туитър ".

Движението " Топлоизолирайте Англия " желае държавното управление да се ангажира с топлоизолирането на 20 милиона жилища за понижаване на потреблението на изкопаеми горива и като част от битката против световното стопляне.

Групата заяви през днешния ден, че е блокирала и кръгово придвижване до автомагистрала М1. Това е е най-новата й протестна акция, откакто спря трафика по лондонския околовръстен път М25 няколко пъти през последните три седмици и блокира пристанището " Дувър ".

Активистите могат да бъдат наказани на затвор поради дейностите си.

Но " Топлоизолирайте Англия " заяви, че акциите ще продължат до момента в който държавното управление не съобщи сигурно готовността си да топлоизолира жилищата в страната, които, съгласно придвижването, са най-неефективните в енергийно отношение в Европа.

Англия, която си е сложила за цел до 2050 година да реализира нулева чиста стойност на парниковите газове, през ноември ще бъде хазаин на конференция на Организация на обединените нации за климата КОП26, на която министър председателят Борис Джонсън ще насърчи международните водачи да се ангажират с преустановяване на зависимостта от изкопаеми горива.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР