Протестиращи софиянци изразиха недоволство заради намеренията на общината да разшири

...
Протестиращи софиянци изразиха недоволство заради намеренията на общината да разшири
Коментари Харесай

Столичани отново на протест срещу обезщетения за жълти стотинки

Протестиращи софиянци показаха неодобрение поради желанията на общината да разшири бул. " Ломско шосе ", заради което се постанова отчуждаване на 49 парцела. Според жителите цените са прекомерно ниски - от 15 стотинки до 25 лв. на квадратен метър.

Преди 4 дни те излязоха на митинг и блокираха бул. " Ломско шосе " за малко. Днес част от тях бяха на митинг пред общината.

15 ст. обезщетение на притежателите на земя към " Ломско шосе " е несериозна и неотъждествяваща се с правилото на правдивост. С това изявление на водачът на групата на БСП-София в Столичния общински съвет Калоян Паргов стартира днешното съвещание на СОС. Думите му са по отношение на проекта булевардът да се разшири сред метростанция " Ломско шосе " до " Софийския околовръстен път ".

Калоян Паргов прикани жителите да бъдат признати и техните претенции да бъдат чути. " 15 стотинки на квадратен метър земя е насмешка за тези хора ", настоя водачът на градските социалисти.

Николай Стойнев от групата на ГЕРБ в СОС изясни в декларация на партията, че построяването и разширението на " Ломско шосе " е значимо за Столична община, ние сме за заслужено обезщетение, само че правата на жителите би трябвало да са предпазени по закономерен метод.

" Ние сме за заслужено обезщетение за хората. Цената се дефинира от самостоятелен оценител или въз основата на пазарен аналог, в случай че не – се употребява данъчна оценка. Ако има искания към цената на парцела, евентуално всеки е неудовлетворен. Затова има правосъдна процедура и в съда могат да се прегледат всички оценки. В това отношение правата на жителите би трябвало да са предпазени по закономерен метод, само че не можем да подлагаме на риск разширението ", съобщи още той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР