Протестиращи се събраха в американския град Минеаполис за втора поредна

...
Протестиращи се събраха в американския град Минеаполис за втора поредна
Коментари Харесай

Протест в Минеаполис заради смъртта на чернокож мъж при арест

Протестиращи се събраха в американския град Минеаполис за втора поредна вечер с гледище за правдивост, откакто негър мъж издъхна по време на задържане от служители на реда. Кметът на града изиска арест за един от четиримата бели униформени, взели участие в ареста.

Хиляди оформиха укрепление към сектора, в който са работили служителите на реда от случая, преди уволнението им във вторник. Органите на реда използваха гумени патрони и сълзотворен газ против събралите се да стачкуват след гибелта на 46 годишният Джордж Флойд, умрял в ръцете на полицията.

До напрежението се стигна, откакто се появи видео, от което се вижда по какъв начин еднообразен притиска с крайници си врата на Флойд, до момента в който той на няколко пъти споделя, че не може да диша.

Президентът Доналд Тръмп в Туитър дефинира гибелта на мъжа като " тъжна и трагична ", като по-рано пред публицисти съобщи, че случилото се е " доста, доста тъжно събитие ". Попитан дали по отношение на участвалите служители на реда би трябвало да бъдат повдигнати обвинявания Тръмп сподели, че администрацията ще прегледа тази опция.

Кметът на Минеаполис Джейкъб Фрaй разяснява, че не може да разбере за какво служителят на реда, който е приклещил Флойд, не е задържан.

Бившият вицепрезидент и евентуален претендент на демократите за президент Джо Байдън разказа гибелта на Флойд като " ужасяваща " и сподели, че това не е изолиран случай. Байдън посочи, че уволнението на униформените не е задоволително.

Призиви за правдивост се чуват и от други елементи на страната, като някои съпоставят случая с екзекуция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР