Протестиращи се събраха пред площада в Несебър, за да изразят

...
Протестиращи се събраха пред площада в Несебър, за да изразят
Коментари Харесай

Протест в Несебър заради отделянето на Обзор в нова община |

Протестиращи се събраха пред площада в Несебър, с цел да изразят недоволството си от отделянето на Обзор в нова община, съобщи Българска национална телевизия.

Сред стачкуващите беше и кметът на Несебър Николай Димитров, съгласно който в референдума за отделянето на Обзор са позволени процесуални нарушавания и референдумът е незаконосъобразен. 

В се организира референдум за отделянето на Обзор, като през март за административно-териториална смяна за обособяване на обитаемоте места и основаване на нова община с административен център Обзор. Проведе се и контрареферендум и . 

Промяната ще влезе в действие след обнародване от деня на обнародването на Указа на президента в Държавен вестник и по този начин общият брой на общините в България ще стане 266. Президентът Румен Радев обаче към момента не е подписал указа поради това, че " някои от изискванията за основаване на Община Обзор остават неизяснени, а спазването им е значим фактор за правната сигурност, за установяването на постоянна среда за отбрана на правата на жителите и юридическите лица и за развиване на свободната стопанска самодейност. "

Според протестиращите през днешния ден след отделянето ще е застрои местността Иракли. Тече и подписка срещу отделянето на Обзор от община Несеър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР