Протестиращи се събраха пред НС в знак на недоволство срещу

...
Протестиращи се събраха пред НС в знак на недоволство срещу
Коментари Харесай

Депутатите избягаха от протестиращите срещу закона за горивата

Протестиращи се събраха пред Народно събрание в символ на неодобрение против новия закон за горивата. Те желаеха да се срещнат с народни представители, само че с изненада схванаха, че всички са си тръгнали.
Търговците на дребни компании се заканиха, че митингът ще продължи на следващия ден сутринта пред Министерски съвет, оповестява БГНЕС.

Тази заран колони от цистерни потеглиха на митинг към София против измененията в Закона за горивата. Протестиращите пристигнаха в ранния следобяд пешком пред Народното събрание, защото не бяха позволени да влязат в столицата с цистерните.

Малки търговци на горива се оповестиха срещу новия закон за търговия с петрол и артикули от нефтен генезис, признати на първо четене от Народното събрание при започване на месеца. С поправките се залага на засилени ограничения, които да лимитират сивия бранш. Въвежда се регистрационен режим за компаниите, повишени банкови гаранции и съществуване на стабилен капитал на сдруженията. За огромните компании и притежатели на хранилища за петрол и горива условието е за най-малко 3 млн. лева, за всяка бензиностанция ще се изисква по 20 хиляди лева, а дистрибуторските компании, които се занимават с пълнене на бутилки с полутечен газ - до 500 хиляди лева

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР