Протестиращи се събраха пред Народен театър Иван Вазов в подкрепа

...
Протестиращи се събраха пред Народен театър Иван Вазов в подкрепа
Коментари Харесай

Отново протест в подкрепа на Александър Морфов пред Народния театър

Протестиращи се събраха пред Народен спектакъл " Иван Вазов " в поддръжка на режисьора Александър Морфов, който беше дисциплинарно уволнен.

Актьорът Валери Йорданов сподели пред публицисти, че е очаквал той също да бъде уволнен. " Продължавам да чакам. Още предходната седмица господин шефът беше внесъл към господин министъра, изпълняващ длъжността, да бъде отстранен от тази служба. Това е да си измием ръцете ", съобщи той. " Ще се борим до последно, тъй като нещата излязоха отвън надзор – и на политици, и на ръководещи, и отвън обещания, и така нататък, за което има обстоятелства ", означи артистът.

По думите му Велислава Кръстева, която до неотдавна беше пиар на Народния спектакъл, има друго предопределение и може би ще бъде депутат.

По-рано стана ясно, че на 2 март ще бъде извършен митинг и пред Министерството на културата в поддръжка на уволнения основен режисьор на Народния спектакъл.

Александър Морфов беше дисциплинарно уволнен на 28 февруари. Новината пристигна часове, откакто Велислава Кръстева разгласи, че напуща от 1 март. Тя бе дълготраен началник на връзките с обществеността на Движение за права и свободи, както и народен представител от партията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР