Протестиращи се събраха днес пред сградата на президентството. Протестът събра

...
Протестиращи се събраха днес пред сградата на президентството. Протестът събра
Коментари Харесай

Фотогалерия: Протестите на Дондуков 2 през погледа на нашите фоторепортери

Протестиращи се събраха през днешния ден пред постройката на президентството. Протестът събра разнообразни хора и политически сили, които следва да са идеологически съперници. Първоначалната самодейност бе на проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. Присъединиха се Българска социалистическа партия, Мая Манолова, партия "Възраждане ". Към 18.30 и президентът Румен Радев се сля с протестиращите.

В своята тирада Радев съобщи: " От всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт, от прокуратурата. "Българската мафия е безцеремонна. Много дълго я търпяхме. Твърде дълго търпяхме лъжите от екрана, само че през днешния ден гневът се излива на площада. Гневът от лъжите, произвола, грабежа, рекета - всичко това, което прокуди 2 милиона българи зад граница. Това е борба за достолепието ни, за бъдещето, за природата ".

По-късно стартира и митингът на "Демократична България " и самодейността "Правосъдие за всеки ". Последователите им се разположиха настрана от демонстрацията на Българска социалистическа партия.

Симпатизантите на левицата се реалокираха пред постройката на Министерския съвет и желаеха оставката на премиера Бойко Борисов, а част от протестиращите се причислиха към "Правосъдие за всеки " и се насочиха към постройката на Съдебната палата, където ще изискат оставката на основния прокурор Иван Гешев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР