Протестиращи се събират с искане за оставката на главния прокурор

...
Протестиращи се събират с искане за оставката на главния прокурор
Коментари Харесай

Протестиращи искат оставката на Гешев на събранието на прокурорите

Протестиращи се събират с искане за оставката на основния прокурор Иван Гешев пред постройката на Интер Експо Центъра в столицата, където се организира Общото заседание на прокурорите, заяви БГНЕС.

Те носят плакати с надпис " Гешев е срам ". Полицейското наличие в региона е засилено.

На общото си заседание през днешния ден прокурорите изслушват единствения претендент за член на прокурорската гилдия във Висшия правосъден съвет Евгени Иванов. 

Главният прокурор Иван Гешев откри общото заседание като предяви идния избор като доста значим, във значим миг, когато прокуратурата още веднъж би трябвало да отстоява своята самостоятелност в подтекста на интереса на българските жители. 

" Прокуратурата на България още веднъж би трябвало да отстоява своята самостоятелност и то не с оглед ползите на самата прокуратура и обособените прокурори, а с оглед ползите на българските жители и общество ", съобщи основният прокурор Иван Гешев.

Началото на общото заседание се забави с час поради липса на кворум.

Гешев добави, че прокурорите ще изберат представител, който да отстоява техните ползи. Главният прокурор изрази вяра през днешния ден всеки един от прокурорите да получи отговор на въпросите, които го интересуват от единствения претендент за член на Висш съдебен съвет Евгени Иванов, който през днешния ден би трябвало да показа концепцията си. Той би трябвало да заеме мястото на Даниела Машева, която стана зам.-главен прокурор.

Гласуването ще е идната събота. Право да дадат гласа си имат повече от 1500 прокурори от цялата страна. Над 1300 са заявили, че ще го създадат електронно.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР