Протестиращи от три града затрудниха движението на ключово кръстовище по

...
Протестиращи от три града затрудниха движението на ключово кръстовище по
Коментари Харесай

До вечерта продължиха блокадите в Бургас и Велико Търново

Протестиращи от три града затрудниха придвижването на основно кръстовище по основния път София - Варна във Велико Търново. Над 100 простестиращи от Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец минаха по пешеходната пътека на кръговото кръстовище "Качица " в регионалния град.

Техните претенции са за повишение на качеството на живота, за прекъсване на кражбите и злоупотребите. Те упорстват за по-ниски налози, за по-високи заплати и промяна на цената на съществени артикули след свалянето на цената на горивата.
Според хората би трябвало да има правдивост за пенсионерите и за представителите на междинната класа.

Протестът във Велико Търново беше охраняван от представители на ОД на Министерство на вътрешните работи и на жандармерията.

Центърът на Бургас остана блокиран до вечерта. Автомобили с развети български флагове стопираха придвижването по главните пътни артерии в града. Не пътуваха и рейсовете от градския превоз. Полицейски коли и коли на жандармерията отклоняваха придвижването на коли от основните кръстовища там, където не може да се премине, само че и обходите бяха блокирани. Колони от коли чакаха с часове, с цел да влязат в Бургас. Отклонява се придвижването през "Лукойл ".
5
Протестиращи видинчани затвориха за придвижване интернационален път Е 79 на изхода на Видин при "Видахим ". Блокадата продължи към 10 минути. По-рано през днешния ден близо 100 автомобила потеглиха на автошествие по централните улици на Видин. Колоната от коли спря на паркинга на община Видин, където участниците означиха с едноминутно безмълвие жертвите на пътнотранспортни катастрофи и възпламениха свещи в тяхна памет.

"Протестираме против системата и за смяна в качеството ни на живот. Редно е всички, които забъркаха тази каша, в която се намираме, да подадат оставка. Не чакаме, че ще има смяна в живота ни, тъй като тяхната безочливост, да останат непременно на власт, ни кара да протестираме още по-упорито. Това, което успяхме да реализираме като графици и периоди за построяването на автомагистрала от София до Видин, на локално равнище се спъва. Затова и протестираме ", сподели Вардан Папикян, един от протестиращите, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР