Протестиращи от Пловдив и Пазарджик вече пътуват към София, за

...
Протестиращи от Пловдив и Пазарджик вече пътуват към София, за
Коментари Харесай

Протестиращи от Пловдив и Пазарджик тръгнаха към София

Протестиращи от Пловдив и Пазарджик към този момент пътуват към София, с цел да се включат в национална акция против обществената неправда и мизерните условия за живот, заяви trafficnews.bg. Друга група остава в града и ще направи автошествие по улиците му.

Пловдивските коли са към 200, към тях се причислиха и 50 коли от Пазарджик, заяви " Фокус ". Те са придружавани от полицейски коли. Участниците са предизвестени да не нарушават разпоредбите за придвижване.

Рано сутринта през днешния ден в Пловдив колите се събраха на паркинга до огромен хипермаркет на бул. " България ". Част от недоволните по-късно потеглиха към Пазарджик, а оттова към столицата.

" Вече не устояваме да ви устояваме ", бе изписано на една от колите, от която през днешния ден звучеше " Боят настана ". От други коли се чуваха родопски гайди. Сред протестиращите имаше и доста таксиметрови водачи. Повечето от тях избраха да потеглят към столицата. Те обясняваха, че са на митинга поради високите цени на горивата. Според тях в Пловдив цената на метана е най-висока.

" Няма задкулисие в митингите. Всички тук сме елементарни хора. Силно се надявам да се провокира Велико национално заседание и да се смени системата на ръководство и законите ", сподели Весела Колева. Ангел Георгиев пък изиска съд за всички корумпирани политици. Мнозинството от протестиращите се сплотиха към настояването за понижаване на цените на горивата и за по-високи заплати за заслужен живот.

На митинга пристигна и майка на дете със специфични просветителни потребности. Тя описа, че не може да търпи унижението в ТЕЛК, където всеки ден се връщат хора с ампутирани крака. Пред кабинетите са едвам свързващи двата края, разказа обстановката дамата. И добави, че е смешно нарастването на заплатите да е с 50 лева, заяви " Марица ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР