Протестиращи от движението на жълтите жилетки“ отново изпълниха улиците на

...
Протестиращи от движението на жълтите жилетки“ отново изпълниха улиците на
Коментари Харесай

Нов протест на „жълтите жилетки“ в центъра на Париж и в други градове


Протестиращи от придвижването на „ жълтите жилетки “ още веднъж извършиха улиците на Париж, оповестява Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС. Говорителят на държавното управление Бенжамен Гриво дефинира стачкуващите като „ хардлайнери “, чиято единствена цел е оставката на кабинета. Няколкостотин стачкуващи се събраха на емблематичния бул. „ Шанз Елизе “ в центъра на Париж. Около 15 полицейски буса с десетки чиновници на реда също са ситуирани в региона.

Протестни шествия се организират в още няколко от огромните градове на Франция. Това е осмата събота на митинги, свикани от „ жълтите жилетки “. Броят на хората обаче внезапно е намалял по отношение на началото на демонстрациите предишния ноември. В сряда обаче един от най-изявените представители на придвижването - Ерик Друе, беше задържан, и това провокира гнева на неговите поддръжници.

В Париж стачкуващите свикаха протестен марш от постройката на кметството до Народното събрание, както и протест на „ Шанз Елизе “, който беше сцена на протести при предходните митинги. От полицията оповестиха, че демонстрациите в цялата страна се организират при засилени ограничения за сигурност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР