Протестиращи опитаха да щурмуват бившата сграда на Народното събрание, предаде

...
Протестиращи опитаха да щурмуват бившата сграда на Народното събрание, предаде
Коментари Харесай

Протестиращи опитаха да щурмуват старото Народно събрание

Протестиращи пробваха да щурмуват някогашната постройка на Народното събрание, съобщи " Евроком ". Полиция е обкръжила зданието. Начело на акцията са някогашният омбудсман Мая Манолова и арх. Дионисий. На предна линия са и майките на деца с увреждания.

В централната част на София, от Триъгълника на властта до някогашната постройка на Народното събрание, са се събрали десетки хиляди хора.

Исканията остават същите - оставка на държавното управление и основния прокурор.

" Има служители на реда без идентификационни номера, звъним на 112, с цел да пристигна служител на реда, който да установи нарушаването, което се прави ". Това сподели деятелят Тихомир Василев по време на Велико национално въстание III.

" Искаме да попитаме и за какво се лимитират конституционни права от хора, които ние не сме сигурни дали са служители на реда. Неправомерно, не ни се демонстрира никаква заповед, посредством която да бъде спрян митинга. От един час ние чакаме заповед, която да демонстрира, че стопира митинга. Тя би трябвало да бъде издадена от кмета на общината, не ни се показва такава ".

От пресцентъра на Столична дирекция на вътрешните работи споделят пред публицисти, че нямат информация за заповед за прекъсване на митинга.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР