Протестиращи настояват за участие в предаването “Панорама по БНТ. Утре

...
Протестиращи настояват за участие в предаването “Панорама по БНТ. Утре
Коментари Харесай

Протестиращи искат участие в ”Панорама”. Застават пред сградата на БНТ утре

Протестиращи упорстват за присъединяване в предаването “Панорама ” по Българска национална телевизия. Утре в 19.30 ч. жители от няколко сдружения ще застанат под прозорците на публичната медия до началото на предаването, което всекидневно стартира в 21 ч.
Българската национална телевизия е един от обектите на публично неодобрение. Припомняме, че от старта на митингите преди над 70 дни към този момент няколко пъти е имало демонстрации пред постройката на Българска национална телевизия, а настояванията са за оставка на генералния шеф на медията Емил Кошлуков. Основните обвинявания са за липса на обективност и политически зависимости, които не трябва да се позволяват в публичната телевизия.

Гражданското съдружие БОЕЦ и организации, свързани с блокадата на Орлов мост настояха за присъединяване в “Панорама”, където да приказват за митингите против кабинета. Събитието, оповестено за 19.30 ч. на следващия ден ще е под надпис “Граждански конгрес Орлов мост”.

През последните няколко месеца посетители в предаването са главно представители на властта. На няколко пъти обаче протестиращите дебнеха в засада пред постройката. Припомняме, че при един от случаите часове наред в постройката на Българска национална телевизия бе блокирана доктор Даниела Дариткова - водач на ПГ на ГЕРБ. Деница Сачева също бе освиркана от протестиращи при гостуването си в предаването. Двете бяха изведени с коли и под засилена защита. В обект на публичното неодобрение през юли се трансформира и водачът на левицата Корнелия Нинова.

" Не можем да приказваме за независимост и правдивост, когато истината се приказва със боязън и когато публичните медии заливат с мръсотия всеки, който не приема властта на мафията. Една от стъпките към свободата е да си върнем гражданските медии ", съобщи във видеото Георги Георгиев от “БОЕЦ”.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР