Протестиращи надраскаха надписи изнасилвач и расист върху статуята на покоен

...
Протестиращи надраскаха надписи изнасилвач и расист върху статуята на покоен
Коментари Харесай

Оскверниха журналист, имал 12-годишна булка

Протестиращи надраскаха надписи " изнасилвач и " расист " върху статуята на починал италиански публицист, признал приживе, че е имал 12-годишна избраница еритрейка, до момента в който е бил командирован в някогашната италианска колония през 30-те години на предишния век, заяви AP.

Статуята на Индро Монтанели в парк в Милано, носещ неговото име, стана цел в митингите на италианския клон на придвижването " Животът на чернокожите има значение ", който се концентрира върху колониалното минало на Италия. В редица други градове в света също имаше митинги, а доста скулптури бяха осквернени, даже на откривателя на Америка Колумб.

Активистите упорстват също по този начин Рим да даде автоматизирано поданство на родени в Италия деца на родители, които имат право на непрекъснато престояване в страната. Монтанели, който умира през 2001 година на 92 години, е един от най-уважаваните италиански публицисти. Той е отличен от основания във Виена Международен институт за преса през 2000 година измежду 50-те герои на свободата на печата в света, и е бил ментор на доста от днешните видни италиански публицисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР