Протестиращи, които са против Брекзит и които призовават за провеждането

...
Протестиращи, които са против Брекзит и които призовават за провеждането
Коментари Харесай

Десетки хиляди в Лондон настояват за втори референдум за Брекзит

Протестиращи, които са срещу Брекзит и които приканват за провеждането на референдум за окончателното съглашение за Брекзит, се събраха в центъра на Лондон, като съгласно уредниците това е " най-голямата, най-шумната и най-важната " проява по рода си, оповестяват английските медии.

Протестното шествие стартира на обяд преди провеждането на протест на площада пред английския парламент, като деянията са проведени от акцията " Гласът на народа ". Около 150 рейса са докарали хиляди протестиращи от цялата страна в английската столица.

Млади английски гласоподаватели водят шествието, на което съгласно уредниците участват повече от 100 хиляди души.

Британският министър председател Тереза Мей към този момент отхвърли провеждането на подобен референдум.

Депутати от всички съществени политически партии поддържат демонстрацията.

Междувременно някогашният водач на Британската партия за самостоятелност Найджъл Фарадж води проява в поддръжка на Брекзит в Северна Англия, последното от поредицата събития, проведени от групата " Излизане значи излизане ".

Британските гласоподаватели гласоподаваха за излизане от Европейски Съюз на референдума през 2016 година с 51,89 на 100 " за " и 48,11 на 100 " срещу ".

Англия би трябвало да излезе от Общността на 29 март 2019 година според изискванията на двугодишния развой по член 50 от основополагащия за Европейски Съюз Лисабонски контракт.

Настоящият проект е за временен интервал от 21 месеца, с цел да протече гладко процесът по Брекзит. Но защото двете страни към този момент не съумяват да реализират съглашение, тази седмица стана ясно, че преходният интервал може да бъде продължен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР