Протестиращи и привърженици на ПП Възраждане“ обявиха безсрочен протест докато

...
Протестиращи и привърженици на ПП Възраждане“ обявиха безсрочен протест докато
Коментари Харесай

Протестът ще продължи до оставка на Борисов, заканиха се от ПП "Възраждане"! 8 са в ареста


Протестиращи и последователи на Политическа партия „ Възраждане “ оповестиха неопределен митинг до момента в който кабинетът не подаде оставка, съобщи БГНЕС.

Недоволството стартира по обяд пред Народното събрание с обсада на придвижването по бул. „ Цар Освободител “. Според протестиращите българската страна не е помогнала на хората по време на изключителното състояние като по този метод ги е обрекла на банкрути, апетит и бедност.

Протестът не се размина и без провокации и от самото начало беше съществено охраняван от органите на реда. Малко след началото на митинга млад мъж се опита да нахлуе в Народното събрание. Опитът му беше осуетен от униформените, които го арестуваха след неколкократни предизвестия да съблюдава отдалеченост. Последваха още опити за навлизане в Народното събрание, само че те не се увенчаха с триумф. Въпреки това бяха задържани и още хора, които демонстрираха непокорство и опитваха да пробият полицейския кордон.

Има 8 арестувани-7 мъже и 1 жена. Двама са хвърляли бутилки по постройката на МФ.

В състояние на невъзможност е подложен Красимир Киряков, който е притежател на магазини, ситуирани в затворените от два месеца търговски центрове. Той не желае непременно оставка, само че държи страната да му помогне, тъй като не може да се възползва от съществуващите социално-икономически ограничения.

„ Не сме удовлетворени от ситуацията, в което се намираме. Бизнесът ми е спрян, от месеци не работя и няма какво да хапвам. Аз съм шеф на над 20 души. Вече втори месец им заплащам заплати, само че съм заставен да ги освободя. Моловете ни изнудват да плащаме наеми. Положението е доста зле и ние към този момент не устояваме “, съобщи Киряков и добави, че не вижда какво ще е бъдещето.

Лидерът на Политическа партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов, който е и уредник на митинга изясни, че причина за проведеното неодобрение е несправянето на страната с последствията от ковид, в резултат на което са били накърнени икономическите ползи на българския народ и са били подложени на репресивни ограничения. Той е безапелационен, че актуалното ръководство няма по какъв начин да продължи, в случай че не стартира да търси мнението на народа.

„ Мерките за превъзмогване на ковид са същите като в целия свят, само че компенсационните ограничения, които са за подкрепяне на жителите и бизнесмените, нямат нищо общо с тези, които са в останалите страни. Правителството се провали в тази своя политика и сме тук, с цел да го заявим ясно и изрично “, разяснява Костадинов.

Той прикани ръководещите към разговор и беше безапелационен, че в случай че през днешния ден се организират изборите партията му ще влезе в ръководството.

След това множеството се насочи към Министерството на финансите, мина през Народния спектакъл, а от там към Министерския съвет. Там Костадинов прикани президента Румен Радев и министър председателят Бойко Борисов да слязат при народа, само че това не се случи.

Последваха крясъци с апел за оставка, съпроводени с размахване на юмруци против ръководещите.

От там протестиращите отидоха до Министерството на здравеопазването, където още веднъж желаеха оставки и пешеходно се върнаха към първичната точка, откъдето стартира недоволството им – Народното събрание. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР