Протестиращи фермери хвърляха цвекло и тор по полицията, а стотици

...
Протестиращи фермери хвърляха цвекло и тор по полицията, а стотици
Коментари Харесай

Протестиращи фермери замеряха с тор и цвекло полицаи в Брюксел

Протестиращи фермери хвърляха цвекло и тор по полицията, а стотици трактори още веднъж блокираха улици покрай централата на Европейския съюз в Брюксел, където министрите на земеделието от страните-членки организират съвещание за рецесията, провокирала митинги през последните месеци, отбелязва Associated Press, представена от Агенция Фокус.

Земеделците стачкуват против несъразмерна администрация и нелоялните търговски практики, както и против засилените екологични ограничения и евтиния импорт от Украйна. " Нека си изкарваме прехраната с нашата специалност ", гласи един от банерите върху трактор, блокирал основна пътна артерия в града, осеяна със сено, картофи, яйца и тор.

Полицията употребява сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да задържи фермерите и към 250 трактора на разстояние по време на срещата на министрите. Властите в Брюксел приканиха хората да заобикалят посещаване в града и да работят отдалечено, в случай че това е допустимо.

С митинги, провеждащи се от Финландия до Гърция, Полша и Ирландия, фермерите към този момент завоюваха отстъпки от Европейски Съюз и националните управляващи, от разхлабване на контрола във фермите до намаляване на разпоредбите за пестицидите и околната среда.

Приемането на проекта на Европейски Съюз за по-добро запазване на природата и битка с изменението на климата бе отсрочено за неопределен срок в понеделник, което акцентира въздействието на митингите върху политиката.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР