Протестиращи екоактивисти заляха с червена боя прочутата статуя на бик

...
Протестиращи екоактивисти заляха с червена боя прочутата статуя на бик
Коментари Харесай

Протестиращи екоактивисти боядисаха в червено прочутия известния бик на Уолстрийт

Протестиращи екоактивисти заляха с алена багра фамозната скулптура на бик пред борсата на Уолстрийт в Ню Йорк, съобщи Асошиейтед прес.

Организацията "Бунт против заличаването " провежда митинг на мястото. Екоактивстка, развяваща зелено знаме, се качи върху бика.

Организацията провежда спокойно гражданско непокорство в градове по целия свят, с цел да упражни напън върху държавните управления да създадат повече по въпроса за климатичните промени.
5

Стотици деятели от "Бунт против заличаването " блокираха централния площад в Париж "Шатле ". Някои от протестиращите образуваха жива верига. Холандската полиция съобщи, че е задържала към 90 стачкуващи, блокирали натоварена улица в Амстердам. В Туитър тя посочи, че протестиращите са арестувани в региона на Държавния музей, където блокадата пречеше на придвижването цяла заран. Демонстрацията беше мирна, въпреки че пеещи деятели се държаха за ръце и легнаха на земята, с цел да попречат на напъните на полицията да ги в профил от пътя.

Полицията в Лондон съобщи, че към 135 климатични деятели са задържани. Демонстранти, които биеха железни барабани, минаха в шествие през центъра на Лондон и с това сложиха началото на двуседмични акции, целящи да нарушат ритъма на всекидневието в града. "Бунт против заличаването " съобщи, че протестиращите са задържани, когато блокирали Виктория стрийт пред министерството на защитата. Една от задържаните, 81-годишната Сара Лейзънби, пенсиониран обществен служащ от Оксфорд, сподели, че "правителството наложително би трябвало да предприеме съществени дейности и да упражни напън върху другите страни и международни сили радикално да понижат използването на изкопаеми горива ".

Екоактивисти блокираха улици и проведоха седяща стачка и в Мадрид. Няколко десетки деятели за малко образуваха жива верига и блокираха значима транспортна артерия в испанската столица в пиков час. Испанската полиция съобщи, че е отвела в секторите 33 деятели, а трима са задържани за несъблюдение на полицейска заповед. Неколкостотин други протестиращи лагеруваха в 40 палатки пред постройката на министерството на екологичния преход в Мадрид.

В Берлин към 1000 климатични деятели от "Бунт против заличаването " блокираха придвижването в региона на кръговото кръстовище към "Голямата звезда " ( "Гросер щерн "), площада с Колоната на успеха в центъра на парка Тиргартен. Протестът стартира в ранните часове на днешния ден. Представители на "Бунт против заличаването " издигнаха и лагер пред канцлерството.

Основаната предходната година във Англия организация има филиали в към 50 страни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР