Протестиращи блокираха пътя към прохода „Хаинбоаз“ край Димовци. Образуваха се

...
Протестиращи блокираха пътя към прохода „Хаинбоаз“ край Димовци. Образуваха се
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха „Хаинбоаз“, стигна се до сблъсъци при опит за блокада на пътя за Кулата

Протестиращи блокираха пътя към прохода „ Хаинбоаз “ край Димовци. Образуваха се големи колони от коли, съобщи БТВ.

Пропускат се единствено дребни деца, заболели и коли за спешна помощ.

Тъй като всеки желае да стигне по-бързо, на моменти се затруднява коридорът за коли за спешна помощ и за хора, които имат незабавна потребност да преминат. На място дойде и полиция.

Протестиращите не имат вяра на това, което сподели премиера Борисов. Предложението не се посреща с доверие.

Протестиращи направиха опит да блокират пътя за "Кулата ". Полицията не позволи блокиране на основния път Е-79 сред Благоевград и Симитли. Намеренията на протестиращите бяха да блокират с колите си придвижването на към километър преди остарелия „ Железница “ в посока „ Кулата “. Предприет бе втори опит за обсада наоколо до тунела – този път стачкуващите се бяха оковали във вериги. Стигна се до конфликти с полицията, която обаче не разреши да бъде спряно придвижването.

За малко протестиращите оковаха и автомобил на жандармерията. Опитите за обсада на пътя не престават.

Във Варна недоволстващите жители потеглиха на шествие, което стигна до "Аспаруховия мост ". Движението по основния за града път беше блокирано. Към момента обстановката е спокойна. Прави усещане, че шествието се организира без наличието на полицията.

Блокада на "Дунав мост " край Русе провокира километрично запушване. Жандармерията е отбила колите в дясно за "проверка на документи ". Шествието продължава, оповестиха от Отровното трио малко преди 18.30 часа.

Протестиращи от Стара Загора блокираха за към час и половина придвижването през Прохода на Републиката. Около 19 часа група недоволни от ръководството на страната излезе на пътното платно в региона на разклона за село Димовци край град Гурково. Те още веднъж желаеха оставката на премиера Бойко Борисов, основния прокурор и нови избори. Блокадата към този момент сътвори колона от коли и в двете направления в прохода Хаинбоаз.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР