Протестиращи блокираха днес пет регионални пътни артерии в Каталуния, съобщиха

...
Протестиращи блокираха днес пет регионални пътни артерии в Каталуния, съобщиха
Коментари Харесай

Каталуния отново е блокирана след тежки присъди за политици за общо 100 години затвор

Протестиращи блокираха през днешния ден пет районни пътни артерии в Каталуния, оповестиха от каталунската пътна организация. Акцията бе подхваната в символ на митинг против произнесените през днешния ден присъди против водачите на придвижването за самостоятелност на Каталуния, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Блокирани бяха и няколко улици в основния каталунски град Барселона, в това число елементи от основния бул. " Диагонал ", който пресича целия град, съобщи локалната полиция. Протести имаше и в още няколко огромни каталунски общини като Жирона и Лейда.

В региона на град Жирона, който е цитадела на сепаратистите, за малко бяха блокирани железопътни релси, написа в Туитър железопътният оператор " Родалиес ".

Говорител на полицията в Каталуния съобщи пред Ройтерс, че към този момент няма данни за съществени произшествия, само че отхвърли да даде детайлности.

Лидерът на самостоятелните управляващи в Каталуния Жоаким (Ким) Тора изиска прошка за наказаните през днешния ден от Върховния съд на Испания сепаратистки водачи. " Искаме независимост за политическите пандизчии, за изгнаниците, желаеме прошка за всички преследвани ", сподели Ким Тора в телевизионно послание.

Осъдените каталунски сепаратисти би трябвало да се съобразят с присъдите си, съобщи испанският министър председател Педро Санчес и прикани за разговор Каталуния.

Какви са присъдите и за какво бяха наложени
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР