Протестиращи атакуваха сградата на БНТ заради отказан достъп до предаването

...
Протестиращи атакуваха сградата на БНТ заради отказан достъп до предаването
Коментари Харесай

Ден 79: Протестиращи атакуваха сградата на БНТ. Полицията ги отблъсна |

Протестиращи нападнаха постройката на Българска национална телевизия поради отхвърлен достъп до предаването " Панорама ", само че бяха отблъснати от полицията. Организаторите от БОЕЦ пристигнаха пред националната телевизия надалеч преди да стартира предаването. Веднага след приключването му те се пробваха да нахлуят в зданието, само че бяха отблъснати от кордона служители на реда. Те упорстват за оставката на генералния шеф на малкия екран Емил Кошлуков и пояснение за какво им се отхвърля да изкажат мнението си по публичната телевизия.

Това се случи в 79-ия ден от митингите, които упорстват за оставката на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Днес към тях бе прибавено и гледище за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Протестът пред Триъгълника на властта съответства с този пред Българска национална телевизия. БОЕЦ стачкува за свободата на медиите и на словото. Повод за митинга е това, че представители на България Обединена с Една Цел не са били поканени в предаването " Панорама " довечера.



Георги Георгиев от БОЕЦ съобщи, че с изключение на оставката на министър-председателя Бойко Борисов и тази на основния прокурор Иван Гешев се желае и оставката на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков. Георгиев съобщи, че са входирали публично питане до екипа на предаването по отношение на недопускането на представители на БОЕЦ. 

На влизане за присъединяване в " Панорама " съпредседателят на Да, България Христо Иванов съобщи, че ще изиска оставката на Кошлуков от вътрешната страна, " тъй като това е нашата телевизия ". " Българска национална телевизия не е частна телевизия, Българска национална телевизия не е някаква нечия телевизия. Това обществената телевизия, която би трябвало да дава достъп на всички гледни точки ", разяснява Христо Иванов. 

" Мафията вън " и " Оставка " скандираха протестиращите пред малкия екран. 



Малко по-рано Столичната община бе обстреляна с яйца

Повод за настояването за оставка на кмета на София станаха думите на Фандъкова, че Отровното трио в никакъв случай не е желало позволение за осъществяване на митингите. Адвокат Николай Хаджигенов обаче бе безапелационен: " Протестът е регламентиран, другарко Фандъкова ". 

Според стачкуващите градоначалникът на София нарушава българското и европейското законодателство, принуждавайки протестиращите да декларират авансово своите прояви. 

Пред постройката на " Московка " 33 стачкуващите бяха посрещнати от полицейски кордон. " Съдейки по полицията тук, очевидно са разбрали, че митингът идва. Интересно по какъв начин? ", разяснява Хаджигенов.



По-рано проф. Велислав Минеков съобщи, че митингите не са война на Радев, не са платени от Близкия изток, Путин, Америка. " Това е война на жителите ", бе безапелационен професорът.  " Единственото, което ни остава, е да проведем почтени избори ", добави той.

Арман Бабикян прикани, когато се върви пред някоя постройка с яйца и домати, протестиращите да пазят знамето. Бабикян се обърна към членовете на Политическа партия ГЕРБ: " Не сте длъжни да носите греховете на тази партия. Не всички вие сте крали, не всички вие сте отговорни за закононарушенията на тази партия. Всеки от нас се е лъгал. Всеки от нас се е подвеждал. Нормално е да се заблуди човек. Стотици хиляди не са крали, не лъгали, само че заблудени хора държаха тази хунта на власт. Не берете неговия позор. Той не е ваш ", прикани той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР