Протестиращ беше ударен от джип по време на антиправителствените демонстрации

...
Протестиращ беше ударен от джип по време на антиправителствените демонстрации
Коментари Харесай

Протестиращ беше блъснат от джип по време на антиправителственото шествие снощи

Протестиращ беше ударен от джип по време на антиправителствените демонстрации нощес. Инцидентът стана на кръстовището при СУ, а водачът остана блокиран с часове в автомобила си обкръжен от стачкуващите. Това наложи намесата на полицията.

Напрежението по време на 20-ия следващ митинг против държавното управление ескалира, откакто водач на джип мина през крайници на протестиращ. Инцидентът стана към 22 часа при кръстовището на СУ. На място пристигна кола за спешна помощ, а потърпевшият беше откаран с контузия на крайници в ИСУЛ.

Протестиращите блокираха автомобила.Пред тях служителите на реда тестваха водача за алкохол и опиати. Резултатите се оказаха негативни.

На кръстовището се появиха и група младежи, които се показаха за другари на водача. Те бяха изведени от полицията, откакто се стигна до замяна на реплики с протестиращите.

Малко по-късно потърпевшият се върна на мястото на случая дружно със своя татко, а водачът слезе от колата, с цел да се извини.

Последва замяна на нападки сред полицията и протестиращите, които отхвърлиха да освободят автомобила. Демонстрантите настояха водачът да бъде арестуван.

Час след среднощ колата беше освободена от протестиращите.

Извън този случай, 20-ият ден от началото на митингите у нас мина умерено.

Демонстрантите се събраха на фонтана пред Президентството и за следващ път желаеха оставката на държавното управление на Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев.

За първи път митинг имаше и пред държавната вила Секвоя в квартал Бояна. Там представители на младежката конструкция на " Да, България " и ДСБ желаеха да ревизират какъв брой елементарно външни лица могат да внесат чували с евро и златни кюлчета през защитата на резиденцията.

Големият митинг продължи пред Министерския съвет, където стачкуващите блокираха придвижването и замеряха постройката с топчета за пейнтбол. По-късно протестиращите образуваха шествие, което мина през представителството на Европейската комисия у нас, Ректората и Орлов мост. Традиционно бяха блокирани няколко улици и кръстовища в града. Освен в София, демонстрации имаше и в още няколко града.

А през днешния ден уредниците на митингите привикват общонационален протест с апел за събаряне на ръководството. Очаква се той да стартира още сутринта и в него да се включат хора от цялата страна. Апелът към недоволните е да носят одеала, облекла и палатки, с цел да останат пред Министерския съвет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР