Протести в защита на актьор, осъден на осем години затвор

...
Протести в защита на актьор, осъден на осем години затвор
Коментари Харесай

Грузинци протестираха в защита на актьор, осъден на осем години затвор за притежание на дрога

Протести в отбрана на артист, наказан на осем години затвор за владеене на опиати, се организираха нощес в Грузия. Демонстрантите упорстват за смяна на политиките за битка с дрогата и настояват, че артистът Гьорги Гьорганашвили е жертва на прекомерно строгата система.

Преди три дни той бе наказан на 8 години поради покупката и притежанието на " огромно количество опиати ".

Изявлението на прокуратурата гласи, че на 24 януари 2017 година полиция е спряла кола за спешна помощ, в която са разкрили 22 хапчета, съдържащи опиоида бупренорфин в огромни количества, както и други таблетки. Шофьорът признал, че с опиатите го е снабдил Гьорганашвили. Ден по-късно самият артист е бил спрян на пътя и в него са открити 45 хапчета и части от 4 хапчета, съдържащи бупренорфин.

Според отбраната полицията е подхвърлила дрогата и артистът е почтен. Неправителствената организация " Бял звук " твърди, че митингите ще продължат до смяна на политиките във връзка с дрогата и до освобождението на Гьорганашвили.

Председателят на комисията по опазването на здравето в Народното събрание Акаки Зоидзе също поддържа артиста с думите, че присъдата му е " нечовешка " и несправедлива.

Настоящата процедура планува затвор за хората, уличени в владеене на опиати за персонална приложимост, до момента в който стачкуващите желаят основаването за специфични служби за рехабилитация на наркозависимите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР