Протести в Турция срещу анулирането на резултатите от местните избори

...
Протести в Турция срещу анулирането на резултатите от местните избори
Коментари Харесай

Протести в Истанбул срещу анулирането на резултатите от местните избори

Протести в Турция против анулирането на резултатите от локалните избори в Истанбул. Те бяха извоювани от претендента на опозицията, само че след обжалване от страна на ръководещата партия, беше взето решение вотът да бъде още един на 23 юни.

Стотици протестиращи извършиха улиците на Истанбул в събота вечер. Така те показаха несъгласието си с решението на Висшата изборна комисия на Турция, която анулира резултатите от изборите за кмет в града.

Гласуването на 31 март беше извоювано с дребна преднина от претендента на опозиционната Народнорепубликанска партия - Екрем Имамоглу. Разликата сред него и кандидата на ръководещата Партия на справедливостта и развиването - Бинали Йълдъръм, е била към 13 000 гласа.
Низа Йозкан, протестираща: Ще забележим какво ще се случи, само че няма да се откажем. Няма да се опасяваме. Няма да мълчим. Те може да вършат каквото си желаят, могат да ни атакуват. Но ще се надигнем против тях - от време на време с плакати, от време на време като огромна група, различен път като обособени персони. Така виждам нещата.  © БГНЕС
На 23 юни един против различен отново ще се изправят Екрем Имамоглу и Бинали Йълдъръм, а турската съпротива е уверена, че още веднъж ще завоюва изборите.

Според турския президент Реджеп Ердоган обаче успеха на опозицията в края на март се дължала на " проведена корупция " и по тази причина демокрацията би трябвало да бъде укрепена посредством нов избор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР