Протести в четири града под надслов Българчетата са най-добре в

...
Протести в четири града под надслов Българчетата са най-добре в
Коментари Харесай

Протести в 4 града в подкрепа на баща, който се бори Норвегия да не отнеме децата му

Протести в четири града под надпис " Българчетата са най-добре в България "   пред правосъдните покои на София, Кърджали, Варна и Шумен бяха свикани през днешния ден в поддръжка на татко, който се бори против решение на норвежки съд децата му да бъдат отнети и дадени на приемно семейство в Норвегия.

Чавдар Георгиев от Шумен има малолетни момче и момиче, които са родени след неговото общуване с жена в Норвегия. Майката е задържана по обвиняване за управление на незаконна група. Той обаче съумява да се прибере в България дружно с децата. Сега обаче майката е освободена от ареста и желае децата да бъдат върнати в Норвегия, съобщи Нова телевизия.

Спорът дали те да останат при своя татко в България, или при своята майка в Норвегия стига и до съда.

„ Разделих се със брачната половинка си преди близо 3 години. От година и половина съм с децата в България. Върнах се в страната ни по напълно законен метод. Причината за прибирането ни беше, че брачната половинка ми беше задържана. Беше сложена в изолираност седем месеца за огромни финансови закононарушения ”, изясни бащата Чавдар Георгиев.

Българският съд излиза с решение на първа инстанция, че децата не са непозволено изведени от Норвегия. Има непозволено задържане, само че поради здравословното положение на едно от децата бащата е имал задоволително аргументи те да останат тук.

Майката на децата обаче завежда дело по Хагската спогодба и упреква бащата в похищение. Очаквано решение на втора инстанция от правораздавателната система у нас е повода за митингите през днешния ден с искане да бъде доказано решението на първа инстанция и децата да останат в България.  7-годишният Петър и 4-годишната Георгина са в България от януари предходната година, откакто майка им Моника Хеггхолме е задържана в Норвегия, показва БНР. Ако децата бъдат върнати в Норвегия, те ще бъдат настанени в две приемни фамилии, а татко им няма да има опция да ги вижда, настояват уредниците на митинга. На първа инстанция състав на Софийски градски съд реши децата да останат в столицата при татко си.

„ Дошла съм, с цел да защитя сина и внуците си, с цел да бъдат те български жители ”, сподели майката на Чавдар, която бе измежду протестиращите тази заран пред правосъдната палата в Шумен.

„ Чавдар е наше дете, което в този момент е един постоянен мъж. Полага изключителни грижи за децата си. За тяхното развиване, за тяхното здравословно положение, по тази причина те би трябвало да останат при него. ”, сподели жена, подкрепяща мъжа.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР